Alie Paalman

Om gezondheidsredenen maakte  ik 24 jaar geleden voor het eerst kennis met yoga. Na een lange tijd van hard werken in de horeca in Spanje kwam ik met een burn-out terug naar Nederland. 

Vanaf het begin merkte ik dat ik door de yogalessen leerde wat ik nodig had, tijd nemen voor mezelf maar ook contact maken met mezelf, m'n behoeftes en gevoelens. Voor die tijd was ik altijd alleen maar bezig geweest met alles en iedereen om me heen. Omdat ik zo bezig was in de wereld om me heen had ik totaal niet in de gaten dat er iets mis was of dat er iets ontbrak. Pas nadat ik ziek werd wilde ik de onderste steen uit mezelf naar boven halen en kreeg ik beetje bij beetje inzicht in mezelf.

 

Alie Paalman

 

 

Achteraf kan ik zeggen dat dit een prachtige ommekeer was, terug naar mezelf naar mijn eigen natuur en eigen kracht. Door de yogaoefeningen leerde en leer ik nog steeds mijn eigen functioneren en blokkades kennen.

Yoga beviel me zo goed dat ik besloot een opleiding te gaan volgen voor yogadocente. En dat heb ik gedaan bij de alom geprezen Stichting Yoga en Vedanta, deze opleiding is erkend door de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland. De docenten van destijds zijn overgegaan naar de Yoga Academie Nederland. Met heel veel plezier denk ik terug aan de opleiding die ik 17 jaar geleden afrondde.

't Leuke is dat ik met anderen nu kan delen en uitwisselen wat ik geleerd heb tijdens de opleiding, de bijscholingen, de zelfstudies en verkregen uit eigen ervaring. Met daarbij wel de aantekening dat ik héél veel leer van de cursisten - samen maken en beleven we een yogales. Samen en toch ook ieder voor zich natuurlijk.

 

 

 

 

Yoga in Diepenheim

Yoga - bewustyoga - yoga in Diepenheim | info@bewustyoga.nl